Domowe przetwory wykonuje si臋 przede wszystkim z my艣l膮 o wyj膮tkowym smaku, a do ich przechowywania najlepiej nadaj膮 si臋 tradycyjne s艂oiki. Do sos贸w, konfitur czy d偶em贸w najlepsze s膮 s艂oiki z grubymi 艣ciankami i maj膮ce prost膮 posta膰, jakie nie tylko bez problemu wytrzymuj膮 wysok膮 temperatur臋, ale te偶 pozwalaj膮 doczy艣ci膰 dok艂adnie 艣rodek przed nast臋pnym zastosowaniem.
Modele z gumowym uszczelnieniem i klamr膮 s膮 niejednokrotnie stosowane do kiszonek i przetwor贸w d艂ugo dojrzewaj膮cych, poniewa偶 gwarantuj膮 trwa艂e zamkni臋cie bez konieczno艣ci ci膮g艂ej wymiany wieczek. Istotna jest te偶 wielko艣膰 — zbyt du偶e s艂oiki prowadz膮 do marnowania 偶ywno艣ci, je偶eli zawarto艣膰 nie b臋dzie szybko zu偶yta po otworzeniu, natomiast za ma艂e zapewne b臋d膮 by膰 niepraktyczne przy wi臋kszych porcjach.
Podczas wyboru s艂oik贸w dobrze jest te偶 unika膰 ozdobnych kszta艂t贸w, kt贸re mog膮 艂adnie wygl膮da膰 na p贸艂ce, ale znacznie trudniej je p贸藕niej przechowywa膰, my膰 czy nape艂nia膰. A do ich zakupu najlepiej wybra膰 jaki艣 sprawdzony, dobry s艂oiki sklep z takimi produktami.
+Tekst Sponsorowany+